In 2014 zou er nog maar een groei voor het BBP zijn van 0,60%, waar eerst op 1% was gerekend. Volgend jaar kan de Franse economie met 1,30% groeien, ten opzichte van een eerder vooropgestelde 1,50%. Frankrijk kan de volgende bron van kopzorgen worden, want mogelijk zijn ook die vooruitzichten te optimistisch.

Francois Hollande, de eerste minister van het land, deed een oproep aan de andere landen uit de Eurozone om meer te doen om de inflatie te bestrijden. Bovendien kan volgens Hollande de koers van de euro niet snel genoeg in waarde dalen, kwestie van de exportpositie te bestrijden.

In 2014 zou er nog maar een groei voor het BBP zijn van 0,60%, waar eerst op 1% was gerekend. Volgend jaar kan de Franse economie met 1,30% groeien, ten opzichte van een eerder vooropgestelde 1,50%. Frankrijk kan de volgende bron van kopzorgen worden, want mogelijk zijn ook die vooruitzichten te optimistisch. Francois Hollande, de eerste minister van het land, deed een oproep aan de andere landen uit de Eurozone om meer te doen om de inflatie te bestrijden. Bovendien kan volgens Hollande de koers van de euro niet snel genoeg in waarde dalen, kwestie van de exportpositie te bestrijden.