Volgens de cijfers verstrekt door het INSEE was er sprake van een krimp met 0,20% in het eerste kwartaal, waarmee het recessiescenario inderdaad werd bevestigd. De Franse regering ontkent echter elke verantwoordelijkheid en wimpelt het verwijt dat ze te laat hervormingen heeft doorgevoerd af.

Verwacht wordt dat het tij in de komende maanden zal keren, voor het huidige kwartaal wordt opnieuw op een positieve groei gerekend. Vraag is echter of de regering haar wensen niet voor werkelijkheid neemt, want de moeilijke situatie in de eurozone is zeker geen pluspunt voor de Franse economie.

Volgens de cijfers verstrekt door het INSEE was er sprake van een krimp met 0,20% in het eerste kwartaal, waarmee het recessiescenario inderdaad werd bevestigd. De Franse regering ontkent echter elke verantwoordelijkheid en wimpelt het verwijt dat ze te laat hervormingen heeft doorgevoerd af. Verwacht wordt dat het tij in de komende maanden zal keren, voor het huidige kwartaal wordt opnieuw op een positieve groei gerekend. Vraag is echter of de regering haar wensen niet voor werkelijkheid neemt, want de moeilijke situatie in de eurozone is zeker geen pluspunt voor de Franse economie.