Dat heeft te maken met het feit dat het land in feite nergens thuishoort. De Fransen horen niet thuis bij de ramplanden uit Zuid-Europa, maar onderscheidt zich tevens van de sterke Europese kern. Frankrijk wil namelijk van besparingen niets meer weten en staat zo lijnrecht tegenover Duitsland.

Het vreemde van de zaak is dat de Franse obligatierendementen niet zo veel afwijken van de Duitse. Durden noemt Frankrijk de 'swing country' in Europa, het land dat de balans in de één of in de andere richting kan doen doorslaan. De Franse obligaties zijn in ieder geval zwaar overgewaardeerd.

Dat heeft te maken met het feit dat het land in feite nergens thuishoort. De Fransen horen niet thuis bij de ramplanden uit Zuid-Europa, maar onderscheidt zich tevens van de sterke Europese kern. Frankrijk wil namelijk van besparingen niets meer weten en staat zo lijnrecht tegenover Duitsland. Het vreemde van de zaak is dat de Franse obligatierendementen niet zo veel afwijken van de Duitse. Durden noemt Frankrijk de 'swing country' in Europa, het land dat de balans in de één of in de andere richting kan doen doorslaan. De Franse obligaties zijn in ieder geval zwaar overgewaardeerd.