De hoge schuldenberg die het land met zich meetorst, heeft elke bewegingsvrijheid vrijwel onmogelijk gemaakt. Frankrijk heeft zichzelf compleet vastgereden wat de schulden betreft. Wanneer die schulden hoog genoeg zijn, zal de rentelast ondraaglijk worden.

Zelfs de huidige lage rentevoeten kunnen daar niets aan veranderen. De te betalen rente zal zoveel van de begroting in beslag nemen dat er nog nauwelijks ruimte is voor andere uitgaven. Frankrijk betaalt momenteel ongeveer 45 miljard euro per jaar of 2,10% van het BBP aan rente op de uitstaande schulden.

De hoge schuldenberg die het land met zich meetorst, heeft elke bewegingsvrijheid vrijwel onmogelijk gemaakt. Frankrijk heeft zichzelf compleet vastgereden wat de schulden betreft. Wanneer die schulden hoog genoeg zijn, zal de rentelast ondraaglijk worden. Zelfs de huidige lage rentevoeten kunnen daar niets aan veranderen. De te betalen rente zal zoveel van de begroting in beslag nemen dat er nog nauwelijks ruimte is voor andere uitgaven. Frankrijk betaalt momenteel ongeveer 45 miljard euro per jaar of 2,10% van het BBP aan rente op de uitstaande schulden.