Dergelijke braindrain is uiteraard nefast voor een land. Het valt dan ook niet te verbazen dat het vertrouwen in de bedrijfswereld met de dag krimpt. In de afgelopen 10 jaar is het aandeel van Frankrijk in de exportmarkten afgenomen, het land heeft nu een tekort op de lopende rekening.

Frankrijk heeft dringend behoefte aan een shock-therapie en dat advies komt uit een onverwachte bron. Niemand minder dan Louis Gallois, een linkse ondernemer, heeft deze boodschap aan Hollande laten afgeven. Alleen een scherpe en permanente verlaging van de arbeidskosten kan Frankrijk er bovenop helpen.

Dergelijke braindrain is uiteraard nefast voor een land. Het valt dan ook niet te verbazen dat het vertrouwen in de bedrijfswereld met de dag krimpt. In de afgelopen 10 jaar is het aandeel van Frankrijk in de exportmarkten afgenomen, het land heeft nu een tekort op de lopende rekening. Frankrijk heeft dringend behoefte aan een shock-therapie en dat advies komt uit een onverwachte bron. Niemand minder dan Louis Gallois, een linkse ondernemer, heeft deze boodschap aan Hollande laten afgeven. Alleen een scherpe en permanente verlaging van de arbeidskosten kan Frankrijk er bovenop helpen.