Dat is met name het geval met Frankrijk, een land dat tot dusver tot de harde kern van Europa wordt gerekend. Ondanks de krachtige taal gesproken door president Hollande dreigen onze zuiderburen in steeds sneller tempo weg te zakken naar hetzelfde niveau als de landen van de Europese periferie.

Dat betekent niet alleen dat de Franse werkloosheid de pan kan uitswingen, maar ook dat het land zelf steeds kwetsbaarder wordt om op haar beurt met een crisis te worden geconfronteerd.

Danske Bank economist Frank Øland Hansen spreekt over Frankrijk als een PIIGSish land met een zwak concurrentievermogen.

Dat is met name het geval met Frankrijk, een land dat tot dusver tot de harde kern van Europa wordt gerekend. Ondanks de krachtige taal gesproken door president Hollande dreigen onze zuiderburen in steeds sneller tempo weg te zakken naar hetzelfde niveau als de landen van de Europese periferie. Dat betekent niet alleen dat de Franse werkloosheid de pan kan uitswingen, maar ook dat het land zelf steeds kwetsbaarder wordt om op haar beurt met een crisis te worden geconfronteerd. Danske Bank economist Frank Øland Hansen spreekt over Frankrijk als een PIIGSish land met een zwak concurrentievermogen.