Het probleem is dat Frankrijk allesbehalve een bedrijfsvriendelijk klimaat kent onder de socialistische premier François Hollande. Dat heeft onder andere tot gevolg dat de Franse economie trager zal groeien dan de Duitse, de Britse of de Amerikaanse.

Van de 975 ondervraagde studenten gaf tweederde blijk van de intentie om het thuisland te verlaten om het geluk elders te beproeven. Als gevolg van die brain drain dreigt de Franse economie nog dieper weg te zinken in het moeras. Het is dus hoog tijd de regering Hollande het roer omgooit.

Het probleem is dat Frankrijk allesbehalve een bedrijfsvriendelijk klimaat kent onder de socialistische premier François Hollande. Dat heeft onder andere tot gevolg dat de Franse economie trager zal groeien dan de Duitse, de Britse of de Amerikaanse. Van de 975 ondervraagde studenten gaf tweederde blijk van de intentie om het thuisland te verlaten om het geluk elders te beproeven. Als gevolg van die brain drain dreigt de Franse economie nog dieper weg te zinken in het moeras. Het is dus hoog tijd de regering Hollande het roer omgooit.