Philippe Gudin, economist bij Barclays, stelt vast dat Frankrijk steeds verder dreigt weg te zakken in een recessiescenario. De werkloosheidsgraad is eind 2013 opgelopen tot historische piekniveaus, terwijl hogere belastingen de inkomsten van de huisgezinnen drukken.

De meeste analisten hadden een stabilisatie van de economie in de eerste weken van dit jaar verwacht, maar die is tot dusver uitgebleven. Het ziet er niet naar uit dat een snelle opleving van de Franse economie zit aan te komen, die zal alleszins uitblijven tot in de tweede helft van dit jaar.

Philippe Gudin, economist bij Barclays, stelt vast dat Frankrijk steeds verder dreigt weg te zakken in een recessiescenario. De werkloosheidsgraad is eind 2013 opgelopen tot historische piekniveaus, terwijl hogere belastingen de inkomsten van de huisgezinnen drukken. De meeste analisten hadden een stabilisatie van de economie in de eerste weken van dit jaar verwacht, maar die is tot dusver uitgebleven. Het ziet er niet naar uit dat een snelle opleving van de Franse economie zit aan te komen, die zal alleszins uitblijven tot in de tweede helft van dit jaar.