De PMI index is deze maand opnieuw gedaald en zelfs sterker dan gedacht. De index stond in juni op 48, ten opzichte van 49,30 in mei. Daarmee valt de index verder terug onder het niveau van 50, dat algemeen als de grens tussen groeien en krimpen wordt beschouwd.

Daarmee wordt de kloof tussen Frankrijk en Duitsland op economisch gebied alleen maar groter. Op basis van de evolutie van de index van de aankoopmanagers kan worden vastgesteld dat de Duitse economie in juni voor de 14de maand op rij is gedaald. De kloof tussen beide landen kan de spanningen in de eurozone doen toenemen.

De PMI index is deze maand opnieuw gedaald en zelfs sterker dan gedacht. De index stond in juni op 48, ten opzichte van 49,30 in mei. Daarmee valt de index verder terug onder het niveau van 50, dat algemeen als de grens tussen groeien en krimpen wordt beschouwd. Daarmee wordt de kloof tussen Frankrijk en Duitsland op economisch gebied alleen maar groter. Op basis van de evolutie van de index van de aankoopmanagers kan worden vastgesteld dat de Duitse economie in juni voor de 14de maand op rij is gedaald. De kloof tussen beide landen kan de spanningen in de eurozone doen toenemen.