Niemand minder dan eerste minister Jean-Marc Ayrault heeft het voorzitterschap van een nationaal anti-fraude committee op zich genomen.

De Franse regering wil niet of niet minder dan dat iedere Fransman zijn of haar belastingen betaalt, wat op zich een gerechtvaardigde eis mag worden genoemd.

Veel analisten zijn echter van mening dat de maatregelen die daartoe worden getroffen veel te ver gaan.

Frankrijk dreigt een dictatoriale staat te worden, waarbij iedereen die over geld beschikt tot in de treure zal worden gevolgd, lastig gevallen en belast.

President Hollande en zijn regering zullen uiteindelijk het omgekeerde bereiken van wat ze beoogden: er zal nog (veel) meer geld wegvloeien uit Frankrijk als gevolg van de draconische maatregelen die de regering overweegt te nemen.

Niemand minder dan eerste minister Jean-Marc Ayrault heeft het voorzitterschap van een nationaal anti-fraude committee op zich genomen. De Franse regering wil niet of niet minder dan dat iedere Fransman zijn of haar belastingen betaalt, wat op zich een gerechtvaardigde eis mag worden genoemd. Veel analisten zijn echter van mening dat de maatregelen die daartoe worden getroffen veel te ver gaan. Frankrijk dreigt een dictatoriale staat te worden, waarbij iedereen die over geld beschikt tot in de treure zal worden gevolgd, lastig gevallen en belast. President Hollande en zijn regering zullen uiteindelijk het omgekeerde bereiken van wat ze beoogden: er zal nog (veel) meer geld wegvloeien uit Frankrijk als gevolg van de draconische maatregelen die de regering overweegt te nemen.