Frankrijk blijft anderzijds eveneens op de watchlist staan wat de kredietrating betreft. De geruchten over een downgrading bleken weliswaar op niets te berusten, maar daarmee zijn alle problemen nog niet opgelost.

Het rendement op de 10-jarige Franse staatsobligatie daalde gisteren met 5 basispunten tot 3,01%. De spread met Duitse bunds daalde tot nog 83 basispunten.

John Davies, fixed-income strategist bij WestLB AG, is van mening dat Frankrijk in de komende weken en maanden goed op zijn tellen zal moeten passen.

Frankrijk blijft anderzijds eveneens op de watchlist staan wat de kredietrating betreft. De geruchten over een downgrading bleken weliswaar op niets te berusten, maar daarmee zijn alle problemen nog niet opgelost. Het rendement op de 10-jarige Franse staatsobligatie daalde gisteren met 5 basispunten tot 3,01%. De spread met Duitse bunds daalde tot nog 83 basispunten. John Davies, fixed-income strategist bij WestLB AG, is van mening dat Frankrijk in de komende weken en maanden goed op zijn tellen zal moeten passen.