Het is via deze instelling dat de obligaties worden gekocht. Euroclear benadert zelfs de Amerikaanse centrale bank wat betreft het inkopen van Treasuries. Vermoedelijk gaan achter de mysterieuze koper Amerikaanse banken schuil die de eigen obligaties opkopen.

Maar er nog een vreemd feit dat recent de aandacht trok: Frankrijk betaalt nauwelijks nog rente op zijn staatsobligaties, de Franse rente is teruggevallen tot in de buurt van 1,70%. Eigenlijk is die daling te gek om los te lopen, want de Franse economie is een regelrechte puinhoop.

Het is via deze instelling dat de obligaties worden gekocht. Euroclear benadert zelfs de Amerikaanse centrale bank wat betreft het inkopen van Treasuries. Vermoedelijk gaan achter de mysterieuze koper Amerikaanse banken schuil die de eigen obligaties opkopen. Maar er nog een vreemd feit dat recent de aandacht trok: Frankrijk betaalt nauwelijks nog rente op zijn staatsobligaties, de Franse rente is teruggevallen tot in de buurt van 1,70%. Eigenlijk is die daling te gek om los te lopen, want de Franse economie is een regelrechte puinhoop.