De reden is simpel: er zijn geen andere manieren waarop het land hervormingen kan of wil doorvoeren. De Franse regering zal zich in alle mogelijke bochten wringen om te ontsnappen aan ingrijpende hervormingen.

Er zal in de marge wat gesleuteld worden, maar nooit zal tot de kern van de zaak worden doorgedrongen.

Op zich is er met de Fransen niets mis, volgens Salomon zijn het harde werkers met een uitstekende productiviteit. Het probleem is echter dat grote hervormingen in het land alleen door de straat kunnen bewerkstelligd worden.

De Franse revolutie is daar het schoolvoorbeeld van, maar ook andere grote hervormingen vonden als gevolg van hele of halve revoluties plaats.

De reden is simpel: er zijn geen andere manieren waarop het land hervormingen kan of wil doorvoeren. De Franse regering zal zich in alle mogelijke bochten wringen om te ontsnappen aan ingrijpende hervormingen. Er zal in de marge wat gesleuteld worden, maar nooit zal tot de kern van de zaak worden doorgedrongen. Op zich is er met de Fransen niets mis, volgens Salomon zijn het harde werkers met een uitstekende productiviteit. Het probleem is echter dat grote hervormingen in het land alleen door de straat kunnen bewerkstelligd worden. De Franse revolutie is daar het schoolvoorbeeld van, maar ook andere grote hervormingen vonden als gevolg van hele of halve revoluties plaats.