Frank Lierman (Dexia Bank België): "Volgens de statistieken van Bloomberg, pompten de OPEC-landen in oktober voor de zevende maand op rij meer olie op. In vergelijking met oktober 2010 verhoogde de OPEC haar olieproductie met 3,5%. Belangrijke producenten, zoals Saoedi-Arabië, Iran en Irak pompten in oktober minder olie op dan in september. Maar dat werd meer dan gecompenseerd door de hogere productie van Angola en Libië. In oktober haalde Libië 345.000 vaten olie per dag naar boven, een duidelijke verbetering tegenover het dieptepunt van 45.000 vaten per dag in augustus, maar nog een heel eind onder het productieniveau van begin dit jaar (1,585 miljoen vaten per dag in januari). Sinds maart van dit jaar, toen de oorlog in Libië escaleerde, heeft de OPEC haar productie met 5,7% opgevoerd.

De komende maanden zullen de olieprijzen in de greep blijven van enerzijds het precaire evenwicht tussen het aanbod en de vraag naar ruwe olie (die tijdelijk versterkt zal worden door het hogere olieverbruik tijdens de winter in het noordelijke halfrond) en anderzijds de weinig rooskleurige groeivooruitzichten voor de wereldeconomie."

Frank Lierman (Dexia Bank België): "Volgens de statistieken van Bloomberg, pompten de OPEC-landen in oktober voor de zevende maand op rij meer olie op. In vergelijking met oktober 2010 verhoogde de OPEC haar olieproductie met 3,5%. Belangrijke producenten, zoals Saoedi-Arabië, Iran en Irak pompten in oktober minder olie op dan in september. Maar dat werd meer dan gecompenseerd door de hogere productie van Angola en Libië. In oktober haalde Libië 345.000 vaten olie per dag naar boven, een duidelijke verbetering tegenover het dieptepunt van 45.000 vaten per dag in augustus, maar nog een heel eind onder het productieniveau van begin dit jaar (1,585 miljoen vaten per dag in januari). Sinds maart van dit jaar, toen de oorlog in Libië escaleerde, heeft de OPEC haar productie met 5,7% opgevoerd. De komende maanden zullen de olieprijzen in de greep blijven van enerzijds het precaire evenwicht tussen het aanbod en de vraag naar ruwe olie (die tijdelijk versterkt zal worden door het hogere olieverbruik tijdens de winter in het noordelijke halfrond) en anderzijds de weinig rooskleurige groeivooruitzichten voor de wereldeconomie."