Frank Lierman (Dexia Bank België): "De prijs van ruwe olie (Brent) schommelt sinds de tweede week van oktober tussen 107 en 115 dollar per vat. De wereldwijde vraag naar ruwe olie blijft hoog (volgens de OPEC lag ze in het derde kwartaal zelfs boven het aanbod), wat een stevige bodem legt onder de olieprijzen. Daarnaast nam de onrust over het Iraanse nucleaire programma de voorbije weken opnieuw toe. Maar de schuldencrisis in de eurozone en de minder gunstige economische vooruitzichten voor de wereldeconomie en dus ook voor de vraag naar ruwe olie, staan een sterke stijging van de olieprijzen in de weg."

Volgens het Internationaal Energie Agentschap daalden de commerciële olievoorraden (dus zonder de strategische olievoorraden) van de OESO-landen in september en oktober.

Lierman: "Deze trend is al geruime tijd aan de gang in de Verenigde Staten en in Europa. In de Verenigde Staten zijn de commerciële olievoorraden sinds begin juni aan het slinken. Maar de strategische olievoorraden, die meer dan twee keer zo omvangrijk zijn, bevinden zich nog op een erg hoog niveau, zodat er geen tekort aan petroleum gevreesd hoeft te worden."

Frank Lierman (Dexia Bank België): "De prijs van ruwe olie (Brent) schommelt sinds de tweede week van oktober tussen 107 en 115 dollar per vat. De wereldwijde vraag naar ruwe olie blijft hoog (volgens de OPEC lag ze in het derde kwartaal zelfs boven het aanbod), wat een stevige bodem legt onder de olieprijzen. Daarnaast nam de onrust over het Iraanse nucleaire programma de voorbije weken opnieuw toe. Maar de schuldencrisis in de eurozone en de minder gunstige economische vooruitzichten voor de wereldeconomie en dus ook voor de vraag naar ruwe olie, staan een sterke stijging van de olieprijzen in de weg." Volgens het Internationaal Energie Agentschap daalden de commerciële olievoorraden (dus zonder de strategische olievoorraden) van de OESO-landen in september en oktober. Lierman: "Deze trend is al geruime tijd aan de gang in de Verenigde Staten en in Europa. In de Verenigde Staten zijn de commerciële olievoorraden sinds begin juni aan het slinken. Maar de strategische olievoorraden, die meer dan twee keer zo omvangrijk zijn, bevinden zich nog op een erg hoog niveau, zodat er geen tekort aan petroleum gevreesd hoeft te worden."