Het lijkt onwaarschijnlijk dat de Franse bedrijven zich verder zullen laten belasten, algemeen wordt verwacht dat in de loop van 2013 nog meer bedrijven hun zetel naar een ander land zullen verplaatsen. De columnist Matthew Lynch tipt Accor als volgende kandidaat om Frankrijk de rug toe te keren.

Frankrijk heeft ook al een bitter conflict uitgevochten met Arcelor Mittal in verband met de geplande sluiting van een Franse dochter van deze staalreus. Er werd toen gedreigd met nationalisering van de fabriek in kwestie en dat heeft het imago van Frankrijk geen goed gedaan.

Het lijkt onwaarschijnlijk dat de Franse bedrijven zich verder zullen laten belasten, algemeen wordt verwacht dat in de loop van 2013 nog meer bedrijven hun zetel naar een ander land zullen verplaatsen. De columnist Matthew Lynch tipt Accor als volgende kandidaat om Frankrijk de rug toe te keren. Frankrijk heeft ook al een bitter conflict uitgevochten met Arcelor Mittal in verband met de geplande sluiting van een Franse dochter van deze staalreus. Er werd toen gedreigd met nationalisering van de fabriek in kwestie en dat heeft het imago van Frankrijk geen goed gedaan.