Maar Hollande zal de kelk tot het bittere einde moeten leeg drinken. Hij verhoogde de belastingen voor zowel personen als bedrijven en ook de BTW, maatregelen die de schatkist 30 miljard euro zouden opbrengen. Jammer maar helaas, het uiteindelijk bedrag bedroeg nauwelijks de helft.

De belastingverhogingen brachten namelijk maar 16 miljard euro op, zodat er een gat van 14 miljard euro op de begroting blijft. De voorspellingen wat betreft de extra inkomsten werd blijkbaar met de natte vinger gemaakt en dat betekent dat ook bij de voorspelling voor dit jaar een groot vraagteken moet geplaatst worden.

Maar Hollande zal de kelk tot het bittere einde moeten leeg drinken. Hij verhoogde de belastingen voor zowel personen als bedrijven en ook de BTW, maatregelen die de schatkist 30 miljard euro zouden opbrengen. Jammer maar helaas, het uiteindelijk bedrag bedroeg nauwelijks de helft. De belastingverhogingen brachten namelijk maar 16 miljard euro op, zodat er een gat van 14 miljard euro op de begroting blijft. De voorspellingen wat betreft de extra inkomsten werd blijkbaar met de natte vinger gemaakt en dat betekent dat ook bij de voorspelling voor dit jaar een groot vraagteken moet geplaatst worden.