De Franse president François Hollande liet zich tot dappere uitspraken verleiden, hij kwam vandaag beweren dat de Europese crisis achter de rug is.

Daarmee ziet de president blijkbaar over het hoofd dat de macro-economische indicatoren nog niet echt redenen tot optimisme geven.

Met name de werkloosheidsgraad in de eurozone blijft een probleem, zeker in de Europese periferie. Bovendien is de daling van de obligatierentes in die periferie op de eerste plaats het gevolg van het neerstrijken van Japanse beleggers op zoek naar rendement.

De Franse president François Hollande liet zich tot dappere uitspraken verleiden, hij kwam vandaag beweren dat de Europese crisis achter de rug is. Daarmee ziet de president blijkbaar over het hoofd dat de macro-economische indicatoren nog niet echt redenen tot optimisme geven. Met name de werkloosheidsgraad in de eurozone blijft een probleem, zeker in de Europese periferie. Bovendien is de daling van de obligatierentes in die periferie op de eerste plaats het gevolg van het neerstrijken van Japanse beleggers op zoek naar rendement.