Die clubs zouden nu zelf opdraaien voor een belasting van 75% op die inkomens. Dat zou betekenen dat een club als Paris Saint-Germain 20 miljoen euro zou opdraaien. PSG spreekt van concurrentievervalsing, ze zou nu weerloos staan tegenover clubs als Chelsea die deze belasting niet hoeven te betalen.

Voor andere clubs ziet het plaatje er nog minder goed uit. Lille zou bijvoorbeeld 5 miljoen euro moeten betalen, geld dat de club niet heeft. Het bankroet van veel clubs hangt in de lucht, maar de regering wil voorlopig van geen wijken weten. In de Franse voetbalsector werken 20.000 mensen en veel jobs staan nu op de helling.

Die clubs zouden nu zelf opdraaien voor een belasting van 75% op die inkomens. Dat zou betekenen dat een club als Paris Saint-Germain 20 miljoen euro zou opdraaien. PSG spreekt van concurrentievervalsing, ze zou nu weerloos staan tegenover clubs als Chelsea die deze belasting niet hoeven te betalen. Voor andere clubs ziet het plaatje er nog minder goed uit. Lille zou bijvoorbeeld 5 miljoen euro moeten betalen, geld dat de club niet heeft. Het bankroet van veel clubs hangt in de lucht, maar de regering wil voorlopig van geen wijken weten. In de Franse voetbalsector werken 20.000 mensen en veel jobs staan nu op de helling.