Francis Smolders, technische analist bij KBC Securities, gelooft dat de stijging van de laatste maanden deel uitmaakt van een grotere correctiefase waarbij de zomermaanden opnieuw goede beursmaanden kunnen worden. Daarna loert echter opnieuw het gevaar.

Voor de korte termijn sluit Smolders op basis van de charts niet uit dat een tijdelijke terugval eenderde tot zelfs tweederde van de voorafgaande winsten weer kan afromen ergens over de volgende weken. Wanneer die voorbij is, staat de hausse-trein echter opnieuw klaar om te vertrekken.

De klim kan opnieuw krachtig zijn, met pieken die boven de vorige liggen. Daarna zou het vet echter van de soep zijn. De charts vertellen Francis Smolders dat we wel eens een hete beursherfst kunnen gaan meemaken.

Hij ziet de beurskoersen zelfs terugvallen tot onder de maart-bodems. Er zal met andere woorden een nieuwe bodem onder de markt gelegd moeten worden.

Soms wordt er volgens Francis Smolders vergeten dat we ons nog altijd in een berenmarkt op lange termijn bevinden. De doorsnee berenmarkt duurt drie tot vijf jaar, wat betekent dat we tot 2012 of zelfs 2013 nog gevangen zitten in een dalende trend. De huidige positieve geluiden, denk daarbij aan de 'green shots', zeggen volgens Francis Smolders niet zo heel veel.

Francis Smolders, technische analist bij KBC Securities, gelooft dat de stijging van de laatste maanden deel uitmaakt van een grotere correctiefase waarbij de zomermaanden opnieuw goede beursmaanden kunnen worden. Daarna loert echter opnieuw het gevaar.Voor de korte termijn sluit Smolders op basis van de charts niet uit dat een tijdelijke terugval eenderde tot zelfs tweederde van de voorafgaande winsten weer kan afromen ergens over de volgende weken. Wanneer die voorbij is, staat de hausse-trein echter opnieuw klaar om te vertrekken.De klim kan opnieuw krachtig zijn, met pieken die boven de vorige liggen. Daarna zou het vet echter van de soep zijn. De charts vertellen Francis Smolders dat we wel eens een hete beursherfst kunnen gaan meemaken. Hij ziet de beurskoersen zelfs terugvallen tot onder de maart-bodems. Er zal met andere woorden een nieuwe bodem onder de markt gelegd moeten worden.Soms wordt er volgens Francis Smolders vergeten dat we ons nog altijd in een berenmarkt op lange termijn bevinden. De doorsnee berenmarkt duurt drie tot vijf jaar, wat betekent dat we tot 2012 of zelfs 2013 nog gevangen zitten in een dalende trend. De huidige positieve geluiden, denk daarbij aan de 'green shots', zeggen volgens Francis Smolders niet zo heel veel.