De omzet vorig jaar daalde met bijna 4% tot EUR 43,5 miljard, conform de gemiddelde verwachting van analisten. De jaarwinst slonk door afschrijvingen van bijna twee miljard euro op activiteiten in Polen, Egypte en Roemenië tot EUR 820 miljoen.

Een jaar eerder was dat EUR 3,9 miljard. De activiteiten in Spanje, Afrika en het Midden-Oosten lieten groei zien.

De kasstroom van France Telecom bedraagt dit jaar meer dan EUR 7 miljard, tegen EUR 8 miljard vorig jaar.

Het concern wil zijn financiële positie onder meer verbeteren door het afgelopen en dit jaar per aandeel EUR 0,80 dividend uit te keren.

Door de felle slag om de Franse consument zijn prijzen gedaald. France Telecom is door in te zetten op snel dataverkeer voor mobiele telefoons er in het vierde kwartaal in geslaagd om 552.000 nieuwe abonnees aan zich te binden.

Daarmee komt het totale aantal klanten in Frankrijk uit op 27,2 miljoen ondanks een moeizaam eerste kwartaal.

De analisten van ABN Amro denken dat deze groei laat zien dat de markt het telecombedrijf niet op de juiste waarde schat.

Ook denken zij dat de markt de blootstelling van France Telecom aan Spaanse en Afrikaanse regio's en het Midden-Oosten onvoldoende waardeert. Het aandeel is koopwaardig.

De omzet vorig jaar daalde met bijna 4% tot EUR 43,5 miljard, conform de gemiddelde verwachting van analisten. De jaarwinst slonk door afschrijvingen van bijna twee miljard euro op activiteiten in Polen, Egypte en Roemenië tot EUR 820 miljoen. Een jaar eerder was dat EUR 3,9 miljard. De activiteiten in Spanje, Afrika en het Midden-Oosten lieten groei zien. De kasstroom van France Telecom bedraagt dit jaar meer dan EUR 7 miljard, tegen EUR 8 miljard vorig jaar. Het concern wil zijn financiële positie onder meer verbeteren door het afgelopen en dit jaar per aandeel EUR 0,80 dividend uit te keren. Door de felle slag om de Franse consument zijn prijzen gedaald. France Telecom is door in te zetten op snel dataverkeer voor mobiele telefoons er in het vierde kwartaal in geslaagd om 552.000 nieuwe abonnees aan zich te binden. Daarmee komt het totale aantal klanten in Frankrijk uit op 27,2 miljoen ondanks een moeizaam eerste kwartaal. De analisten van ABN Amro denken dat deze groei laat zien dat de markt het telecombedrijf niet op de juiste waarde schat. Ook denken zij dat de markt de blootstelling van France Telecom aan Spaanse en Afrikaanse regio's en het Midden-Oosten onvoldoende waardeert. Het aandeel is koopwaardig.