Donderdag stond de sector in de belangstelling omwille van een bericht in de Financial Times. De zakenkrant meldde dat Europa's telecomreuzen overwegen de krachten te bundelen in een pan-Europees netwerk.

Op die manier willen ze de kosten voor hun individuele, nationale infrastructuur flink naar beneden halen.

De koers van France Télécom brak woensdag door de belangrijke horizontale weerstand van 8,60 euro. Van Herck verwacht een verdere opmars van de koers richting de volgende weerstandszone van 9,80 - 10,30 euro.

Als men de grafiek van de sektor (STOXX Europe 600 Telecom) vergelijkt met de algemene beursindex (STOXX Europe 600) stelt Van Herck vast dat de sectorindex in 2012 gevoelig slechter presteerde dan de algemene markt.

De vele dividendverlagingen die de sector troffen, zorgden voor een exit van heel wat beleggers.

Maar sinds de start van dit jaar lijkt een ommekeer in de maak. Een dalende weerstandslijn werd reeds doorbroken en dit bevestigt dat beleggers opnieuw de sector van de telecomwaarden opzoeken.

Donderdag stond de sector in de belangstelling omwille van een bericht in de Financial Times. De zakenkrant meldde dat Europa's telecomreuzen overwegen de krachten te bundelen in een pan-Europees netwerk. Op die manier willen ze de kosten voor hun individuele, nationale infrastructuur flink naar beneden halen. De koers van France Télécom brak woensdag door de belangrijke horizontale weerstand van 8,60 euro. Van Herck verwacht een verdere opmars van de koers richting de volgende weerstandszone van 9,80 - 10,30 euro. Als men de grafiek van de sektor (STOXX Europe 600 Telecom) vergelijkt met de algemene beursindex (STOXX Europe 600) stelt Van Herck vast dat de sectorindex in 2012 gevoelig slechter presteerde dan de algemene markt. De vele dividendverlagingen die de sector troffen, zorgden voor een exit van heel wat beleggers. Maar sinds de start van dit jaar lijkt een ommekeer in de maak. Een dalende weerstandslijn werd reeds doorbroken en dit bevestigt dat beleggers opnieuw de sector van de telecomwaarden opzoeken.