Volgens de U.S. Energy Information Administration zal de binnenlandse olieproductie in de Verenigde Staten een piek bereiken op 14,60 miljoen vaten per dag, om vervolgens terug te vallen tot 12,70 miljoen vaten in 2040. Tegen deze productiecijfers moeten uiteraard de consumptiecijfers geplaatst worden.

In 2013 verbruikten de Amerikanen 18,90 miljoen vaten ruwe olie en niets wijst er op dat de consumptie zal terugvallen, wel integendeel. Op basis van deze cijfers zal duidelijk zijn dat de VS nooit een olie-exporterende natie zal worden, zoals ze in hun wildste dromen denken.

Volgens de U.S. Energy Information Administration zal de binnenlandse olieproductie in de Verenigde Staten een piek bereiken op 14,60 miljoen vaten per dag, om vervolgens terug te vallen tot 12,70 miljoen vaten in 2040. Tegen deze productiecijfers moeten uiteraard de consumptiecijfers geplaatst worden. In 2013 verbruikten de Amerikanen 18,90 miljoen vaten ruwe olie en niets wijst er op dat de consumptie zal terugvallen, wel integendeel. Op basis van deze cijfers zal duidelijk zijn dat de VS nooit een olie-exporterende natie zal worden, zoals ze in hun wildste dromen denken.