De wakkere beleggers hebben dit zeker opgemerkt, wat de sterke prestatie verklaart van de aandelen van de Europese verzekeraars vorig jaar.

Ageas was met een winst van meer dan 80% wel de uitschieter, bezitters van aandelen van Allianz (+43%) en AXA (+33%) hadden evenmin reden tot klagen.

Er was volgens Gert De Mesure echter een verzekeraar, waarvan de koers achterbleef op de gunstige evolutie van de financiële markten en dat was het Luxemburgse Foyer, dat in 2012 zijn koers met slechts 7% zag stijgen.

De geringe liquiditeit van het aandeel ligt volgens De Mesure ongetwijfeld aan de basis van deze zwakke prestatie, maar dit creëert wel een interessante instapmogelijkheid vandaag.

Foyer is de grootste Luxemburgse verzekeraar en biedt alle soorten verzekeringen aan, ofwel zelf ofwel via joint-ventures met andere gespecialiseerde partijen. In schadeverzekeringen is het eveneens actief in het zuiden van België via zelfstandige makelaars.

Levensverzekeringen worden via Foyer International aangeboden in een achttal Europese landen. In België bezit Foyer tevens de vermogensbeheerder Capitalatwork, dat het in 2009 overnam.

Minder bekend is dat Foyer in feite een familiebedrijf is en ook als dusdanig geleid wordt, m.a.w. heel conservatief. De families Laval, Lambert en Tesch controleren de groep via Foyer Finance dat 78,8% van de aandelen van Foyer bezit. De Luxemburgse holding Luxempart bezit 5,5% van de aandelen.

Voor 2012 verwachten Gert De Mesure een winst per aandeel van 7,30 euro, wat de koers/winstverhouding op slechts 6,5 brengt. Tegenover de huidige koers van 47,26 euro staat een boekwaarde van 66,63 euro op datum van 30 juni 2012. Eind 2012 zal die boekwaarde zeker boven de 70 euro uitgekomen zijn.

De wakkere beleggers hebben dit zeker opgemerkt, wat de sterke prestatie verklaart van de aandelen van de Europese verzekeraars vorig jaar. Ageas was met een winst van meer dan 80% wel de uitschieter, bezitters van aandelen van Allianz (+43%) en AXA (+33%) hadden evenmin reden tot klagen. Er was volgens Gert De Mesure echter een verzekeraar, waarvan de koers achterbleef op de gunstige evolutie van de financiële markten en dat was het Luxemburgse Foyer, dat in 2012 zijn koers met slechts 7% zag stijgen. De geringe liquiditeit van het aandeel ligt volgens De Mesure ongetwijfeld aan de basis van deze zwakke prestatie, maar dit creëert wel een interessante instapmogelijkheid vandaag. Foyer is de grootste Luxemburgse verzekeraar en biedt alle soorten verzekeringen aan, ofwel zelf ofwel via joint-ventures met andere gespecialiseerde partijen. In schadeverzekeringen is het eveneens actief in het zuiden van België via zelfstandige makelaars. Levensverzekeringen worden via Foyer International aangeboden in een achttal Europese landen. In België bezit Foyer tevens de vermogensbeheerder Capitalatwork, dat het in 2009 overnam. Minder bekend is dat Foyer in feite een familiebedrijf is en ook als dusdanig geleid wordt, m.a.w. heel conservatief. De families Laval, Lambert en Tesch controleren de groep via Foyer Finance dat 78,8% van de aandelen van Foyer bezit. De Luxemburgse holding Luxempart bezit 5,5% van de aandelen. Voor 2012 verwachten Gert De Mesure een winst per aandeel van 7,30 euro, wat de koers/winstverhouding op slechts 6,5 brengt. Tegenover de huidige koers van 47,26 euro staat een boekwaarde van 66,63 euro op datum van 30 juni 2012. Eind 2012 zal die boekwaarde zeker boven de 70 euro uitgekomen zijn.