Hij heeft een zo lage pet op van de door Bernanke gevoerde politiek dat hij diens foto op zijn toilet heeft opgehangen. De Amerikaanse overheid heeft - evenals die in andere landen - alleen maar op grote schaal geld in het systeem gepompt zonder dat daardoor de economische cyclus noemenswaardig werd beïnvloed.

De oplossingen die Bernanke aanreikt, richten zich alleen op de korte termijn. Faber merkt op dat de neo-Keysiaanse aanpak een zeer negatief effect zal hebben op de economie, op de eerste plaats in de Verenigde Staten. De politiek van Bernanke is zodoende gedoemd om te mislukken.

Hij heeft een zo lage pet op van de door Bernanke gevoerde politiek dat hij diens foto op zijn toilet heeft opgehangen. De Amerikaanse overheid heeft - evenals die in andere landen - alleen maar op grote schaal geld in het systeem gepompt zonder dat daardoor de economische cyclus noemenswaardig werd beïnvloed. De oplossingen die Bernanke aanreikt, richten zich alleen op de korte termijn. Faber merkt op dat de neo-Keysiaanse aanpak een zeer negatief effect zal hebben op de economie, op de eerste plaats in de Verenigde Staten. De politiek van Bernanke is zodoende gedoemd om te mislukken.