Fortis is de meest opvallende stijger binnen de index. Ook Nyrstar, UCB en Dexia maken een vrij goede beurt. Anderzijds moet Mobistar nog steeds wat terrein prijsgeven, evenals Colruyt en Suez trouwens.

Volgens de Standaard zou Dexia Insurance Belgium het kapitaal hebben versterkt met 600 miljoen euro. Het grootste deel van dit bedrag, namelijk 360 miljoen euro, zou afhankelijk zijn van de kapitaalverhoging van 6,40 miljard euro die Dexia Group in oktober uitvoerde.

De resterende 240 miljoen euro zou afkomstig zijn van Dexia Bank Belgium en dit via een injectie van vier kantoorgebouwen in de verzekeringsdochter. De kapitaalinjectie was nodig om verliezen geleden op de aandelenportefeuille te compenseren.

Dexia Insurance Belgium zou nog ook een koper zoeken voor de hospitalisatieverzekeringen. Als gevolg van al deze onzekerheden wil Fortis niet verder gaan dan een neutraal advies.

Fortis is de meest opvallende stijger binnen de index. Ook Nyrstar, UCB en Dexia maken een vrij goede beurt. Anderzijds moet Mobistar nog steeds wat terrein prijsgeven, evenals Colruyt en Suez trouwens. Volgens de Standaard zou Dexia Insurance Belgium het kapitaal hebben versterkt met 600 miljoen euro. Het grootste deel van dit bedrag, namelijk 360 miljoen euro, zou afhankelijk zijn van de kapitaalverhoging van 6,40 miljard euro die Dexia Group in oktober uitvoerde. De resterende 240 miljoen euro zou afkomstig zijn van Dexia Bank Belgium en dit via een injectie van vier kantoorgebouwen in de verzekeringsdochter. De kapitaalinjectie was nodig om verliezen geleden op de aandelenportefeuille te compenseren. Dexia Insurance Belgium zou nog ook een koper zoeken voor de hospitalisatieverzekeringen. Als gevolg van al deze onzekerheden wil Fortis niet verder gaan dan een neutraal advies.