De Tier 1-ratio komt dankzij deze steun in de buurt van 10,50%, terwijl core Tier 1-ratio op zowat 8% wordt behouden. De voorwaarden en de modaliteiten van de kapitaalsteun zijn vergelijkbaar met de eerdere injectie die de Belgische overheid in december 2008 deed.

Door forse afboekingen op de meest risicovolle activa en beleggingsinstrumenten komt het jaarverlies 2008 uit op 2,50 miljard euro.

Wanneer geen rekening wordt gehouden met de impact van de toch wel uitzonderlijke financiële crisis, dan bedroeg de onderliggende jaarwinst circa 2,20 miljard euro.

In afwachting van meer details wordt het advies voor het aandeel door Fortis onder herziening geplaatst.

De Tier 1-ratio komt dankzij deze steun in de buurt van 10,50%, terwijl core Tier 1-ratio op zowat 8% wordt behouden. De voorwaarden en de modaliteiten van de kapitaalsteun zijn vergelijkbaar met de eerdere injectie die de Belgische overheid in december 2008 deed. Door forse afboekingen op de meest risicovolle activa en beleggingsinstrumenten komt het jaarverlies 2008 uit op 2,50 miljard euro. Wanneer geen rekening wordt gehouden met de impact van de toch wel uitzonderlijke financiële crisis, dan bedroeg de onderliggende jaarwinst circa 2,20 miljard euro.In afwachting van meer details wordt het advies voor het aandeel door Fortis onder herziening geplaatst.