Dat was vooral te danken aan de mijnbouwbedrijven, met onder andere stevige winsten voor Xstrata en Kazakhmys. Beide aandelen profiteren van een upgrading door respectievelijk Credit Suisse en Goldman Sachs.

Brussel doet het niet eens zo slecht, de BEL 20 noteert in de opening zowat een half procent hoger. Daarmee kan de index slechts een deel van het verlies van gisteren goedmaken.

Opvallende bewegingen zijn er in feite niet. Fortis noteert weer aan de kop van het BEL 20-peleton, terwijl ook de andere financials in de plus noteren. Ook Umicore doet het goed.

Dat was vooral te danken aan de mijnbouwbedrijven, met onder andere stevige winsten voor Xstrata en Kazakhmys. Beide aandelen profiteren van een upgrading door respectievelijk Credit Suisse en Goldman Sachs. Brussel doet het niet eens zo slecht, de BEL 20 noteert in de opening zowat een half procent hoger. Daarmee kan de index slechts een deel van het verlies van gisteren goedmaken. Opvallende bewegingen zijn er in feite niet. Fortis noteert weer aan de kop van het BEL 20-peleton, terwijl ook de andere financials in de plus noteren. Ook Umicore doet het goed.