In de banksector is het sentiment opnieuw verdeeld, met winst voor onder andere Barclays en Deutsche Bank en verlies voor HSBC. In Parijs gaat de koers van BNP Paribas zelfs zwaar onderuit.

In Brussel is de BEL 20 op zijn beurt hoger geopend, met een winst van bijna een half procent. Fortis noteert na de hervatting van de handel fors hoger. KBC wint eveneens, maar Dexia moet nogmaals terrein prijsgeven.

Op het vlak van bedrijfsresultaten is het vandaag uitkijken naar de resultaten van Morgan Stanley. Goldman Sachs rapporteerde gisteren cijfers die minder dramatisch dan verwacht worden.

Daarnaast is er natuurlijk ook de OPEC-meeting, waar naar alle waarschijnlijkheid het productieplafond zal worden verlaagd. Analisten verwachten een verlaging met 2 miljoen vaten, maar de vraag is of dat zal volstaan om de daling van de olieprijs tot stilstand te brengen.

In de banksector is het sentiment opnieuw verdeeld, met winst voor onder andere Barclays en Deutsche Bank en verlies voor HSBC. In Parijs gaat de koers van BNP Paribas zelfs zwaar onderuit. In Brussel is de BEL 20 op zijn beurt hoger geopend, met een winst van bijna een half procent. Fortis noteert na de hervatting van de handel fors hoger. KBC wint eveneens, maar Dexia moet nogmaals terrein prijsgeven. Op het vlak van bedrijfsresultaten is het vandaag uitkijken naar de resultaten van Morgan Stanley. Goldman Sachs rapporteerde gisteren cijfers die minder dramatisch dan verwacht worden. Daarnaast is er natuurlijk ook de OPEC-meeting, waar naar alle waarschijnlijkheid het productieplafond zal worden verlaagd. Analisten verwachten een verlaging met 2 miljoen vaten, maar de vraag is of dat zal volstaan om de daling van de olieprijs tot stilstand te brengen.