De BEL 20 kon het verlies beperken tot 0,39%. De doorbraak boven het niveau van 2000 laat op zich wachten, maar anderzijds hield de index stand boven het niveau van 1950.

De ster van de dag was natuurlijk Fortis. Vanmiddag ging de beurskoers van Fortis inderdaad fors stijgen, onder andere ingevolge speculatie over een bod van de kant van de Belgische overheid op het resterende deel van de groep. Die speculatie werd echter snel de kop ingedrukt.

Het ziet er echter naar uit dat de knoop rond Fortis nu snel zal worden doorgehakt, waarbij er een regeling uit de bus gaat komen die gunstiger zal zijn voor de aandeelhouders.

Citi Investment Research publiceerde vandaag een rapport over de Benelux-banken. Van de drie resterende banken (met Fortis wordt geen rekening meer gehouden) heeft KBC de stresstest het best doorstaan.

De crisis heeft de sector hard getroffen, waarbij alle banken in een of andere vorm staatshulp moesten ontvangen. Reden waren de grote posities risicovolle kredieten die de banken aanhielden en die in de toekomst aan de basis van meer afschrijvingen kunnen liggen.

Citi verlaagde anderzijds het koersdoel voor Dexia en is daarmee geen alleenstaand geval. De afgelopen dagen hebben wel meer analisten een negatief advies voor Dexia gegeven.

De BEL 20 kon het verlies beperken tot 0,39%. De doorbraak boven het niveau van 2000 laat op zich wachten, maar anderzijds hield de index stand boven het niveau van 1950. De ster van de dag was natuurlijk Fortis. Vanmiddag ging de beurskoers van Fortis inderdaad fors stijgen, onder andere ingevolge speculatie over een bod van de kant van de Belgische overheid op het resterende deel van de groep. Die speculatie werd echter snel de kop ingedrukt. Het ziet er echter naar uit dat de knoop rond Fortis nu snel zal worden doorgehakt, waarbij er een regeling uit de bus gaat komen die gunstiger zal zijn voor de aandeelhouders. Citi Investment Research publiceerde vandaag een rapport over de Benelux-banken. Van de drie resterende banken (met Fortis wordt geen rekening meer gehouden) heeft KBC de stresstest het best doorstaan. De crisis heeft de sector hard getroffen, waarbij alle banken in een of andere vorm staatshulp moesten ontvangen. Reden waren de grote posities risicovolle kredieten die de banken aanhielden en die in de toekomst aan de basis van meer afschrijvingen kunnen liggen. Citi verlaagde anderzijds het koersdoel voor Dexia en is daarmee geen alleenstaand geval. De afgelopen dagen hebben wel meer analisten een negatief advies voor Dexia gegeven.