De oliesector ligt wat zwakker op koers als gevolg van de daling van de olieprijs, maar daarbuiten vallen er weinig verschuivingen op te tekenen.

In Brussel verliest de BEL 20 ruim een half procent, waardoor de index rond het niveau van 1850 gaat noteren. Fortis moet ongeveer anderhalf procent inleveren, Nyrstar is dan weer een opvallende stijger.

Philippe Gijsels van Fortis is van mening dat 2009 op beursvlak even moeilijk gaat worden als dit jaar. Hij sluit zelfs niet uit dat ook 2010 een moeilijk beursjaar gaat worden. De bedrijfswinsten kunnen onder druk blijven staan.

De oliesector ligt wat zwakker op koers als gevolg van de daling van de olieprijs, maar daarbuiten vallen er weinig verschuivingen op te tekenen. In Brussel verliest de BEL 20 ruim een half procent, waardoor de index rond het niveau van 1850 gaat noteren. Fortis moet ongeveer anderhalf procent inleveren, Nyrstar is dan weer een opvallende stijger. Philippe Gijsels van Fortis is van mening dat 2009 op beursvlak even moeilijk gaat worden als dit jaar. Hij sluit zelfs niet uit dat ook 2010 een moeilijk beursjaar gaat worden. De bedrijfswinsten kunnen onder druk blijven staan.