Opvallend is de koerssprong bij Fortis, dat sterk uit de startblokken is gekomen waarna de koers alleen maar verder is gestegen. Aanleiding zijn de geruchten dat de regering veel inspanningen zou willen doen om toch een deal met BNP Paribas rond te krijgen. Zo zou de regering een groter belang krijgen in Fortis Bank.

De toegeeflijkheid van de regering zou te maken hebben met het feit dat Dexia dringend nieuwe hulp nodig heeft. In dat verband is het opvallend dat de koers van Dexia inderdaad stevig onder druk staat. Ook KBC heeft nog geen vaste voet onder de grond gekregen.

Opvallend is de koerssprong bij Fortis, dat sterk uit de startblokken is gekomen waarna de koers alleen maar verder is gestegen. Aanleiding zijn de geruchten dat de regering veel inspanningen zou willen doen om toch een deal met BNP Paribas rond te krijgen. Zo zou de regering een groter belang krijgen in Fortis Bank. De toegeeflijkheid van de regering zou te maken hebben met het feit dat Dexia dringend nieuwe hulp nodig heeft. In dat verband is het opvallend dat de koers van Dexia inderdaad stevig onder druk staat. Ook KBC heeft nog geen vaste voet onder de grond gekregen.