De Zwitserse beursgoeroe Marc Faber is van mening dat de vooruitzichten voor de economie in het eerste halfjaar er rampzalig uitzien en die voor het tweede halfjaar niet veel beter. Dat belooft niet veel goeds voor de bedrijfsresultaten.

De mijnbouwaandelen liggen over het algemeen wat beter op koers, met onder andere een koerssprong voor Kazakhmys. Commerzbank en Royal Bank of Scotland zijn opvallende stijgers in de banksector.

In de autosector verliezen Volkswagen en Renault terrein, terwijl Peugeot met fors hogere koersen weet uit te pakken. Goldman Sachs heeft het verlies voor dit aandeel verhoogd.

In Brussel noteert de BEL 20 zowat een half procent in de plus. Fortis is binnen de index de sterkste stijger, maar ook brouwer AB-InBev maakt een goede indruk. Dit aandeel gedraagt zich al enige tijd volatiel.

De Zwitserse beursgoeroe Marc Faber is van mening dat de vooruitzichten voor de economie in het eerste halfjaar er rampzalig uitzien en die voor het tweede halfjaar niet veel beter. Dat belooft niet veel goeds voor de bedrijfsresultaten. De mijnbouwaandelen liggen over het algemeen wat beter op koers, met onder andere een koerssprong voor Kazakhmys. Commerzbank en Royal Bank of Scotland zijn opvallende stijgers in de banksector. In de autosector verliezen Volkswagen en Renault terrein, terwijl Peugeot met fors hogere koersen weet uit te pakken. Goldman Sachs heeft het verlies voor dit aandeel verhoogd. In Brussel noteert de BEL 20 zowat een half procent in de plus. Fortis is binnen de index de sterkste stijger, maar ook brouwer AB-InBev maakt een goede indruk. Dit aandeel gedraagt zich al enige tijd volatiel.