De Belgische regering zet alles op een akkoord met BNP Paribas. Mocht er geen nieuw akkoord worden bereikt, dan kan Fortis Bank verder als 100%-overheidsbank.

Fortis Holding bestaat nog enkel uit de verzekeringsactiviteiten (exclusief de Nederlandse). Het is erg afhankelijk van Fortis Bank als distributiekanaal van de verzekeringen, maar ook van de Belgische Staat via uitstaande kredietlijnen en mogelijke financiering.

Ondanks het volgens Theodoor Gilissen Bankiers grote gat tussen wat aandeelhouders willen en wat BNP Paribas en de Belgische Staat bereid zijn te betalen, verwacht de bank dat er een nieuwe overeenkomst komt deze week. Fortis Holding blijft volgens de analisten van de bank een zeer speculatief aandeel.

De Belgische regering zet alles op een akkoord met BNP Paribas. Mocht er geen nieuw akkoord worden bereikt, dan kan Fortis Bank verder als 100%-overheidsbank. Fortis Holding bestaat nog enkel uit de verzekeringsactiviteiten (exclusief de Nederlandse). Het is erg afhankelijk van Fortis Bank als distributiekanaal van de verzekeringen, maar ook van de Belgische Staat via uitstaande kredietlijnen en mogelijke financiering. Ondanks het volgens Theodoor Gilissen Bankiers grote gat tussen wat aandeelhouders willen en wat BNP Paribas en de Belgische Staat bereid zijn te betalen, verwacht de bank dat er een nieuwe overeenkomst komt deze week. Fortis Holding blijft volgens de analisten van de bank een zeer speculatief aandeel.