In de nacht van zaterdag op zondag stuurde Fortis een persbericht rond met meer informatie over de financiële situatie van de groep naar aanleiding van de hernieuwde overeenkomst tussen de Belgische staat, BNP Paribas en Fortis Holding. Opvallend is dat de kaspositie van de groep duidelijk daalt.

ING houdt rekening met een NAV in een range van 2,18 tot 2,82 euro. Na de nieuwe overeenkomst is het risico op een forse koersval bij het aandeel volgens de analisten van ING veel lager geworden.

Anderzijds blijft ING van mening dat het aandeel met een discount tegenover de NAV zal blijven noteren. De bank zou liever hebben gezien dat het aandeel zou kunnen profiteren van een toename van de activa van Fortis Bank, wat interessanter zou zijn dan een call-optie op BNP Paribas. Fortis krijgt van ING dan ook slechts een neutraal advies.

Op basis van de momenteel beschikbare informatie raamt KBC Securities de waarde van Fortis op 7,10 miljard euro, of 2,83 euro per aandeel. Deze waardering stemt overeen met de bovenkant van die door ING werd opgegeven. KBC Securities heeft geen advies voor Fortis.

In de nacht van zaterdag op zondag stuurde Fortis een persbericht rond met meer informatie over de financiële situatie van de groep naar aanleiding van de hernieuwde overeenkomst tussen de Belgische staat, BNP Paribas en Fortis Holding. Opvallend is dat de kaspositie van de groep duidelijk daalt. ING houdt rekening met een NAV in een range van 2,18 tot 2,82 euro. Na de nieuwe overeenkomst is het risico op een forse koersval bij het aandeel volgens de analisten van ING veel lager geworden. Anderzijds blijft ING van mening dat het aandeel met een discount tegenover de NAV zal blijven noteren. De bank zou liever hebben gezien dat het aandeel zou kunnen profiteren van een toename van de activa van Fortis Bank, wat interessanter zou zijn dan een call-optie op BNP Paribas. Fortis krijgt van ING dan ook slechts een neutraal advies. Op basis van de momenteel beschikbare informatie raamt KBC Securities de waarde van Fortis op 7,10 miljard euro, of 2,83 euro per aandeel. Deze waardering stemt overeen met de bovenkant van die door ING werd opgegeven. KBC Securities heeft geen advies voor Fortis.