Op de aandeelhoudersvergaderingen aanstaande woensdag en vrijdag kunnen de aandeelhouders voor of tegen de drie eerder aangekondigde transacties (met BNP Paribas, de Nederlandse en de Belgische Staat) stemmen, zo vat Theodoor Gilissen Bankiers de zaak samen.
Fortis' grootste aandeelhouder Ping An heeft kenbaar gemaakt tegen te stemmen en ook aandeelhoudersverenigingen adviseren aandeelhouders tegen te stemmen.

BNP Paribas dreigde al het bod in te trekken bij een meerderheid van tegenstemmers, waardoor onzekerheid zal toenemen. Het is op dit moment volgens Theodoor Gilissen Bankiers lastig in te schatten wat de gevolgen zijn bij een meerderheid van tegenstemmers.

Waarschijnlijk zullen heronderhandelingen plaatsvinden met de desbetreffende partijen, waarbij vooral de rol van de Belgische Staat belangrijk is.

Echter, de ruimte tussen wat aandeelhouders en wat de overnemende partijen willen lijkt erg groot, waardoor het volgens Theodoor Gilissen Bankiers de vraag blijft of er overeenstemming kan worden bereikt.

Een cruciale week wordt het voor Fortis, zo stelt ook Steentjes Vermogensbeheer. Weinig is nog duidelijk behalve één ding: het verhaal over Fortis krijgt nog vele hoofdstukken.

Men hoeft immers geen rechtsgeleerde te zijn om te voorzien dat welke uitkomst er ook komt aandeelhouders zullen blijven procederen.

Tegen Fortis en/of tegen haar bestuurders. En zelfs tegen soevereine staten zoals België en Nederland.

De druk die er op de aandeelhouders, en met name de grote, ligt is groot. Voor velen is duidelijk dat de verkoop van onderdelen tegen een te lage prijs is gebeurd.

Maar de situatie bij Fortis was nijpend en er moest snel gehandeld worden. De vertegenwoordigers van Fortis waren moe gestreden en gaven daardoor niet veel tegengas. Dat blijkt wel uit het feit dat er maanden later een betere overeenkomst kwam.

Aan de andere kant mogen aandeelhouders er vanuit gaan dat hun belangen niet worden verkwanseld. En dat als dat wel gebeurt men via de rechter haar gelijk kan komen halen.

Er zijn diverse plannen zoals dat van de Belgische econoom Schoors die voor alle partijen gunstig kan uitpakken. Nederland speelt daar volgens Steentjes Vermogensbeheer een belangrijke rol bij.

Maar de Nederlandse regering wacht waarschijnlijk de aandeelhoudersvergadering af. De chaos die hieruit kan volgen
gaat voorlopig nog aan haar deur voorbij.

Op de aandeelhoudersvergaderingen aanstaande woensdag en vrijdag kunnen de aandeelhouders voor of tegen de drie eerder aangekondigde transacties (met BNP Paribas, de Nederlandse en de Belgische Staat) stemmen, zo vat Theodoor Gilissen Bankiers de zaak samen. Fortis' grootste aandeelhouder Ping An heeft kenbaar gemaakt tegen te stemmen en ook aandeelhoudersverenigingen adviseren aandeelhouders tegen te stemmen. BNP Paribas dreigde al het bod in te trekken bij een meerderheid van tegenstemmers, waardoor onzekerheid zal toenemen. Het is op dit moment volgens Theodoor Gilissen Bankiers lastig in te schatten wat de gevolgen zijn bij een meerderheid van tegenstemmers.Waarschijnlijk zullen heronderhandelingen plaatsvinden met de desbetreffende partijen, waarbij vooral de rol van de Belgische Staat belangrijk is. Echter, de ruimte tussen wat aandeelhouders en wat de overnemende partijen willen lijkt erg groot, waardoor het volgens Theodoor Gilissen Bankiers de vraag blijft of er overeenstemming kan worden bereikt.Een cruciale week wordt het voor Fortis, zo stelt ook Steentjes Vermogensbeheer. Weinig is nog duidelijk behalve één ding: het verhaal over Fortis krijgt nog vele hoofdstukken.Men hoeft immers geen rechtsgeleerde te zijn om te voorzien dat welke uitkomst er ook komt aandeelhouders zullen blijven procederen. Tegen Fortis en/of tegen haar bestuurders. En zelfs tegen soevereine staten zoals België en Nederland.De druk die er op de aandeelhouders, en met name de grote, ligt is groot. Voor velen is duidelijk dat de verkoop van onderdelen tegen een te lage prijs is gebeurd.Maar de situatie bij Fortis was nijpend en er moest snel gehandeld worden. De vertegenwoordigers van Fortis waren moe gestreden en gaven daardoor niet veel tegengas. Dat blijkt wel uit het feit dat er maanden later een betere overeenkomst kwam.Aan de andere kant mogen aandeelhouders er vanuit gaan dat hun belangen niet worden verkwanseld. En dat als dat wel gebeurt men via de rechter haar gelijk kan komen halen. Er zijn diverse plannen zoals dat van de Belgische econoom Schoors die voor alle partijen gunstig kan uitpakken. Nederland speelt daar volgens Steentjes Vermogensbeheer een belangrijke rol bij. Maar de Nederlandse regering wacht waarschijnlijk de aandeelhoudersvergadering af. De chaos die hieruit kan volgen gaat voorlopig nog aan haar deur voorbij.