België sprak volgens Belfius Bank met de Europese Commissie af dat tegen het einde van 2013 de begroting structureel met 1 procentpunt zou verbeteren, dat de overheidsschuld beneden de symbolische 100% van het bbp zou blijven en dat het begrotingstekort zou beperkt worden tot -2,7% van het bbp.

Het lijkt dat deze doelstellingen behaald werden. De overheidsschuld kon verlaagd worden tot 99,7% van het bbp dankzij een reeks verkopen van activa.

Eerder op het jaar was er reeds de verkoop geweest van de participatie van 25% die de Belgische overheid nog had in BNP Paribas Fortis en het belang in Royal Park Investments, die respectievelijk ongeveer 3,25 miljard euro en 1 miljard euro opbrachten.

België sprak volgens Belfius Bank met de Europese Commissie af dat tegen het einde van 2013 de begroting structureel met 1 procentpunt zou verbeteren, dat de overheidsschuld beneden de symbolische 100% van het bbp zou blijven en dat het begrotingstekort zou beperkt worden tot -2,7% van het bbp. Het lijkt dat deze doelstellingen behaald werden. De overheidsschuld kon verlaagd worden tot 99,7% van het bbp dankzij een reeks verkopen van activa. Eerder op het jaar was er reeds de verkoop geweest van de participatie van 25% die de Belgische overheid nog had in BNP Paribas Fortis en het belang in Royal Park Investments, die respectievelijk ongeveer 3,25 miljard euro en 1 miljard euro opbrachten.