Door de milde temperaturen in grote delen van de Verenigde Staten is volgens Royal Bank of Scotland het 'withdrawal season' waarbij het verbruik hoger ligt dan de productie nog niet begonnen.

De Amerikaanse gasvoorraden namen vorige week met 19 miljard cubic feet (cf) of 0,5 procent toe, zo bleek uit de cijfers van de EIA (Energy Information Administration).

Vooraf werd zelfs van een nog hogere toename met 27 miljard cf uitgegaan.

De aardgasvoorraden bereikten een nieuw recordpeil en bevinden zich nu 0,4 procent boven het niveau van een jaar eerder. In

vergelijking met het gemiddelde van de voorbije vijf jaar is het overschot opgelopen naar 6,2 procent tegenover 5,9 procent een week eerder.

Door de milde temperaturen in grote delen van de Verenigde Staten is volgens Royal Bank of Scotland het 'withdrawal season' waarbij het verbruik hoger ligt dan de productie nog niet begonnen. De Amerikaanse gasvoorraden namen vorige week met 19 miljard cubic feet (cf) of 0,5 procent toe, zo bleek uit de cijfers van de EIA (Energy Information Administration). Vooraf werd zelfs van een nog hogere toename met 27 miljard cf uitgegaan. De aardgasvoorraden bereikten een nieuw recordpeil en bevinden zich nu 0,4 procent boven het niveau van een jaar eerder. In vergelijking met het gemiddelde van de voorbije vijf jaar is het overschot opgelopen naar 6,2 procent tegenover 5,9 procent een week eerder.