Dat is beter dan analisten hadden gedacht. Het concern zet tijdelijke productieverlagingen door totdat de voorraden zijn weggewerkt.

De EBITDA voor het eerste kwartaal komt waarschijnlijk uit op USD 1 miljard, dat is onder de analistenverwachting van USD 1,8 miljard.

Arcelor Mittal heeft volgens ABN Amro het moeilijke vierde kwartaal aardig doorstaan. En de analisten van de bank zien licht aan het einde van de tunnel. De vraag in China lijkt aan te trekken, gestimuleerd door het economische reddingsplan van de overheid daar.

Mogelijk worden in Azië de voorraden weer opgebouwd. Noord-Amerika volgt waarschijnlijk China in deze trend. In Europa bevinden de staalvoorraden zich nog op een redelijk hoog niveau.

De onderneming heeft het dividend gehalveerd tot USD 0,75, wat aangeeft dat Arcelor Mittal cash bespaart om deze moeilijke tijden door te komen.

Het concern is geografisch goed gepositioneerd om te profiteren van een opleving in diverse regio's. ABN Amro blijft bij een houdenadvies, gezien de forse tegenwind die de onderneming te verduren heeft.

Dat is beter dan analisten hadden gedacht. Het concern zet tijdelijke productieverlagingen door totdat de voorraden zijn weggewerkt. De EBITDA voor het eerste kwartaal komt waarschijnlijk uit op USD 1 miljard, dat is onder de analistenverwachting van USD 1,8 miljard. Arcelor Mittal heeft volgens ABN Amro het moeilijke vierde kwartaal aardig doorstaan. En de analisten van de bank zien licht aan het einde van de tunnel. De vraag in China lijkt aan te trekken, gestimuleerd door het economische reddingsplan van de overheid daar. Mogelijk worden in Azië de voorraden weer opgebouwd. Noord-Amerika volgt waarschijnlijk China in deze trend. In Europa bevinden de staalvoorraden zich nog op een redelijk hoog niveau. De onderneming heeft het dividend gehalveerd tot USD 0,75, wat aangeeft dat Arcelor Mittal cash bespaart om deze moeilijke tijden door te komen. Het concern is geografisch goed gepositioneerd om te profiteren van een opleving in diverse regio's. ABN Amro blijft bij een houdenadvies, gezien de forse tegenwind die de onderneming te verduren heeft.