Dat gebeurde op een moment dat heel wat landen al af te rekenen hadden met een stijgng van de consumentenprijzen. De inflatiedruk dreigt met andere woorden onhoubaar te worden.

Volgens een rondvraag gedaan door Bloomberg News gaan zowel de Bank of Thailand als de Bank of Korea hun basisrente deze week verhogen. Ook andere landen zijn van plan om het rentewapen van stal te halen.

Maleisië gaat waarschijnlijk op 11 maart de basisrente eveneens verhogen. Volgens de Asian Development Bank is de economie in de regio momenteel sterk genoeg om de renteverhogingen de baas te kunnen.

Dat gebeurde op een moment dat heel wat landen al af te rekenen hadden met een stijgng van de consumentenprijzen. De inflatiedruk dreigt met andere woorden onhoubaar te worden. Volgens een rondvraag gedaan door Bloomberg News gaan zowel de Bank of Thailand als de Bank of Korea hun basisrente deze week verhogen. Ook andere landen zijn van plan om het rentewapen van stal te halen. Maleisië gaat waarschijnlijk op 11 maart de basisrente eveneens verhogen. Volgens de Asian Development Bank is de economie in de regio momenteel sterk genoeg om de renteverhogingen de baas te kunnen.