Het land dreigt echter zijn belangrijkste aantrekkingskracht te verliezen, namelijk een grote en vooral goedkope voorraad aan arbeidskrachten.

Volgend jaar zullen de lonen in Indonesië naar verwachtingen met meer dan 40% stijgen. In reactie op straatprotesten heeft de gouverneur van Jakarta beslist om het minimumloon op maandbasis in 2013 vast te stellen op het equivalent van 230 dollar, wat neerkomt op een stijging met 44%.

De bedrijfswereld reageerde ontstemd, ze gelooft dat de bedrijven een dergelijke verhoging van de lonen onmogelijk kan slikken. Maar voor beleggers dreigt het vet van de soep te zijn, het land riskeert zijn troetelnaampje 'lieveling van de beleggers' kwijt te spelen.

Het land dreigt echter zijn belangrijkste aantrekkingskracht te verliezen, namelijk een grote en vooral goedkope voorraad aan arbeidskrachten. Volgend jaar zullen de lonen in Indonesië naar verwachtingen met meer dan 40% stijgen. In reactie op straatprotesten heeft de gouverneur van Jakarta beslist om het minimumloon op maandbasis in 2013 vast te stellen op het equivalent van 230 dollar, wat neerkomt op een stijging met 44%. De bedrijfswereld reageerde ontstemd, ze gelooft dat de bedrijven een dergelijke verhoging van de lonen onmogelijk kan slikken. Maar voor beleggers dreigt het vet van de soep te zijn, het land riskeert zijn troetelnaampje 'lieveling van de beleggers' kwijt te spelen.