Vooral de tarieven voor het transport van ijzererts gingen fors naar omhoog. De kostprijs om ijzererts overzee te vervoeren, steeg gisteren met 5,70%. David Webb, een shipbroker bij Arrow Capesize, is van mening dat er meer vraag is naar transport voor ijzererts.

Uiteraard speelt de factor China nog steeds een rol in dit geval. Toch is Webb van mening dat er meer aan de hand is. Webb ziet een stijging van de vraag in zowat alle regio's.

De Baltic Dry Index is deze maand al met 34% gestegen, terwijl de capesize rates al zijn verdubbeld. De markt lijkt zich niets aan te trekken van het feit dat de beschikbare vloot zich tweemaal zo snel heeft uitgebreid als de vraag is aangetrokken.

Vooral de tarieven voor het transport van ijzererts gingen fors naar omhoog. De kostprijs om ijzererts overzee te vervoeren, steeg gisteren met 5,70%. David Webb, een shipbroker bij Arrow Capesize, is van mening dat er meer vraag is naar transport voor ijzererts. Uiteraard speelt de factor China nog steeds een rol in dit geval. Toch is Webb van mening dat er meer aan de hand is. Webb ziet een stijging van de vraag in zowat alle regio's. De Baltic Dry Index is deze maand al met 34% gestegen, terwijl de capesize rates al zijn verdubbeld. De markt lijkt zich niets aan te trekken van het feit dat de beschikbare vloot zich tweemaal zo snel heeft uitgebreid als de vraag is aangetrokken.