Eén op de vier huizenbezitters zou een woonkrediet hebben uitstaan dat onder de waarde van het huis of appartement ligt, waardoor de kans op wanbetalingen en dus gedwongen verkoop van vastgoed toeneemt. De druk op de vastgoedmarkt wordt nog groter doordat de Spaanse regering de banken dwingt om vastgoed te verkopen.

Een forse prijsval op de Spaanse vastgoedmarkt kan de druk op banken doen toenemen. Minister van Economische Zaken Luis de Guindos heeft de banken twee jaar de tijd gegeven om 50 miljard euro aan extra geld op te halen, kwestie van de balansen te versterken.

Regering doet prijsdruk nog toenemen

Volgens Standard & Poor's zal het aantal Spanjaarden met een woonkrediet dat 'onder water' (een negatieve equity, met andere woorden) zal toenemen tot een kwart van het totaal. Ter vergelijking: in 2010 zat nog maar 8% van de vastgoedbezitters onder water.

Fernando Rodriguez de Acuna Martinez, partner bij R.R. de Acuna & Asociados, is van mening dat de regering de prijsdruk op de markt gaan doen toenemen. De banken gaan alles doen wat mogelijk is om extra geld op te halen en daar dreigt de vastgoedmarkt het slachtoffer van te worden. Herstel van die markt lijkt dan ook niet voor vandaag of morgen te zijn.

Eén op de vier huizenbezitters zou een woonkrediet hebben uitstaan dat onder de waarde van het huis of appartement ligt, waardoor de kans op wanbetalingen en dus gedwongen verkoop van vastgoed toeneemt. De druk op de vastgoedmarkt wordt nog groter doordat de Spaanse regering de banken dwingt om vastgoed te verkopen. Een forse prijsval op de Spaanse vastgoedmarkt kan de druk op banken doen toenemen. Minister van Economische Zaken Luis de Guindos heeft de banken twee jaar de tijd gegeven om 50 miljard euro aan extra geld op te halen, kwestie van de balansen te versterken.Regering doet prijsdruk nog toenemen Volgens Standard & Poor's zal het aantal Spanjaarden met een woonkrediet dat 'onder water' (een negatieve equity, met andere woorden) zal toenemen tot een kwart van het totaal. Ter vergelijking: in 2010 zat nog maar 8% van de vastgoedbezitters onder water. Fernando Rodriguez de Acuna Martinez, partner bij R.R. de Acuna & Asociados, is van mening dat de regering de prijsdruk op de markt gaan doen toenemen. De banken gaan alles doen wat mogelijk is om extra geld op te halen en daar dreigt de vastgoedmarkt het slachtoffer van te worden. Herstel van die markt lijkt dan ook niet voor vandaag of morgen te zijn.