De goudprijs bereikte volgens Royal Bank of Scotland daarmee het laagste niveau in meer dan vijf maanden. Ook de goudmijnaandelen deelden in de klappen.

De aandelen presteren trouwens al heel het jaar ondermaats in vergelijking met het metaal. Zo noteert de Amex Gold Bugs of HUI index ruim 10 procent onder het niveau van begin dit jaar terwijl het rendement van goud ondanks de forse prijsdaling van vorige week nog steeds 12 procent bedraagt.

In vergelijking met de (nominale) recordprijs van begin noteert het gele metaal nu 18 procent goedkoper. In andere valuta was de prijsdaling veel minder groot. Een troy ounce zilver werd op weekbasis 7,9 procent goedkoper.

De goudprijs bereikte volgens Royal Bank of Scotland daarmee het laagste niveau in meer dan vijf maanden. Ook de goudmijnaandelen deelden in de klappen. De aandelen presteren trouwens al heel het jaar ondermaats in vergelijking met het metaal. Zo noteert de Amex Gold Bugs of HUI index ruim 10 procent onder het niveau van begin dit jaar terwijl het rendement van goud ondanks de forse prijsdaling van vorige week nog steeds 12 procent bedraagt. In vergelijking met de (nominale) recordprijs van begin noteert het gele metaal nu 18 procent goedkoper. In andere valuta was de prijsdaling veel minder groot. Een troy ounce zilver werd op weekbasis 7,9 procent goedkoper.