De prijsdaling van een vat van de Amerikaanse variant West Texas Intermediate (WTI) bleef beperkt tot 1,6 procent. Brent uit de Noordzee werd 5,8 procent goedkoper.

Het verschil is volgens Royal Bank of Scotland toe te schrijven aan de dalende spread tussen WTI en Brent. Op 14 oktober bedroeg het prijsverschil tussen beide varianten nog 27,88 dollar.

De hoge spread was te wijten aan een overschot van ruwe olie in Cushing Oklahoma, de centrale hub voor WTI.

Vorige week beslisten twee Canadese uitbaters van pijpleidingen om hun ruwe olie voortaan direct naar de Golf van Mexico te verschepen. Daardoor zal het overaanbod op relatief korte termijn verdwijnen.

De prijsdaling van een vat van de Amerikaanse variant West Texas Intermediate (WTI) bleef beperkt tot 1,6 procent. Brent uit de Noordzee werd 5,8 procent goedkoper. Het verschil is volgens Royal Bank of Scotland toe te schrijven aan de dalende spread tussen WTI en Brent. Op 14 oktober bedroeg het prijsverschil tussen beide varianten nog 27,88 dollar. De hoge spread was te wijten aan een overschot van ruwe olie in Cushing Oklahoma, de centrale hub voor WTI. Vorige week beslisten twee Canadese uitbaters van pijpleidingen om hun ruwe olie voortaan direct naar de Golf van Mexico te verschepen. Daardoor zal het overaanbod op relatief korte termijn verdwijnen.