De krimp is hoofdzakelijk het gevolg van een instorten van de export. De prestaties van de Japanse economie waren tijdens de verslagperiode nog slechter dan verwacht.

De consensusverwachting bij de analisten lag namelijk slechts op een terugval met 11,60%. Minister Kaoru Yosano gaf toe dat Japan de ergste crisis sinds de Tweede Wereldoorlog beleeft.

Over gans 2008 kromp de economie met 0,70%. Het is nu al drie kwartalen op rij dat het land een negatieve groei laat optekenen. Bovenstaande cijfers tonen nogmaals de kwetsbaarheid aan van een economie die zich hoofdzakelijk op export focust.

De krimp is hoofdzakelijk het gevolg van een instorten van de export. De prestaties van de Japanse economie waren tijdens de verslagperiode nog slechter dan verwacht. De consensusverwachting bij de analisten lag namelijk slechts op een terugval met 11,60%. Minister Kaoru Yosano gaf toe dat Japan de ergste crisis sinds de Tweede Wereldoorlog beleeft. Over gans 2008 kromp de economie met 0,70%. Het is nu al drie kwartalen op rij dat het land een negatieve groei laat optekenen. Bovenstaande cijfers tonen nogmaals de kwetsbaarheid aan van een economie die zich hoofdzakelijk op export focust.