Tijdens het vierde kwartaal van vorig jaar kromp het Japanse BBP met 12,70% en de vooruitzichten voor de eerste drie maanden van dit jaar zien er niet beter uit. Japan heeft te lijden van een terugval in de consumptiebestedingen in het buitenland.

David Hensley, directeur globale economische coöordinatie bij JPMorgan Chase & Co, vreest dat de Japanse export tijdens het eerste kwartaal van dit jaar fors is gedaald. De sterk stijging van het deficiet op de handelsbalans laat daaromtrent weinig twijfels bestaan.

Tijdens het vierde kwartaal van vorig jaar kromp het Japanse BBP met 12,70% en de vooruitzichten voor de eerste drie maanden van dit jaar zien er niet beter uit. Japan heeft te lijden van een terugval in de consumptiebestedingen in het buitenland. David Hensley, directeur globale economische coöordinatie bij JPMorgan Chase & Co, vreest dat de Japanse export tijdens het eerste kwartaal van dit jaar fors is gedaald. De sterk stijging van het deficiet op de handelsbalans laat daaromtrent weinig twijfels bestaan.