Het bedrijf verkocht 6,8 miljoen mobiele telefoons en slechts 2,7 miljoen BB10's dit kwartaal. Dat is ver onder de prognoses. ABN Amro rekende niet op goede verkoopcijfers voor de Z10 met touchscreen, maar had hogere verwachtingen van de Q10 met QWERTY toetsenbord.

BlackBerry zag het aantal abonnees met 5% dalen tot 72 miljoen, terwijl de omzet uit diensten met 14% daalde. Die omzetdaling baart grote zorgen omdat diensten hogere marges hebben dan hardware.

Gezien de moeizame introductie van de BB10 en onzekerheid over de inkomsten uit diensten voor de toestel is de omzet die BB7 genereert de melkkoe die het bedrijf kan helpen bij zijn transitie.

Het bedrijf rekent op rode cijfers het komende kwartaal. De gouden tijden keren niet snel terug voor het bedrijf dat moeite zal hebben om winstgevend te worden.

Misschien biedt de verkoop van bedrijfsonderdelen uitkomst; BlackBerry beschikt over waardevolle software-expertise, patenten voor draadloze netwerken en een solide netwerk voor smartphones. ABN Amro blijft neutraal.

Het bedrijf verkocht 6,8 miljoen mobiele telefoons en slechts 2,7 miljoen BB10's dit kwartaal. Dat is ver onder de prognoses. ABN Amro rekende niet op goede verkoopcijfers voor de Z10 met touchscreen, maar had hogere verwachtingen van de Q10 met QWERTY toetsenbord. BlackBerry zag het aantal abonnees met 5% dalen tot 72 miljoen, terwijl de omzet uit diensten met 14% daalde. Die omzetdaling baart grote zorgen omdat diensten hogere marges hebben dan hardware. Gezien de moeizame introductie van de BB10 en onzekerheid over de inkomsten uit diensten voor de toestel is de omzet die BB7 genereert de melkkoe die het bedrijf kan helpen bij zijn transitie. Het bedrijf rekent op rode cijfers het komende kwartaal. De gouden tijden keren niet snel terug voor het bedrijf dat moeite zal hebben om winstgevend te worden. Misschien biedt de verkoop van bedrijfsonderdelen uitkomst; BlackBerry beschikt over waardevolle software-expertise, patenten voor draadloze netwerken en een solide netwerk voor smartphones. ABN Amro blijft neutraal.