De werkgevers zouden namelijk voor de tweede keer in meer dan twee jaar nieuwe jobs hebben geschapen, waardoor de basis zou worden gelegd voor een verbreding van het economisch herstel.

De consensusverwachting is dat maart 184.000 nieuwe banen heeft opgeleverd, wat het hoogste aantal zou zijn in drie jaar. In februari werd nog een daling van het aantal jobs met 36.000 opgetekend.

Dean Maki, hoofd U.S. economie bij Barclay's Capital Inc. in New York, is van mening dat herstel van de arbeidsmarkt de vrees moet wegnemen dat de economische opleving geen lang leven beschoren zal zijn.

Maki verwacht een positief effect van het betere weer in de maand maart, evenals een herstel van de interimmarkt. Sinds de recessie in december 2007 is begonnen, zijn er in de Amerikaanse economie 8,40 miljoen banen verloren gegaan. Overigens verwachten de analisten dat de werkloosheidsgraad vorig jaar is gelijkgebleven op 9,70%.

De werkgevers zouden namelijk voor de tweede keer in meer dan twee jaar nieuwe jobs hebben geschapen, waardoor de basis zou worden gelegd voor een verbreding van het economisch herstel. De consensusverwachting is dat maart 184.000 nieuwe banen heeft opgeleverd, wat het hoogste aantal zou zijn in drie jaar. In februari werd nog een daling van het aantal jobs met 36.000 opgetekend. Dean Maki, hoofd U.S. economie bij Barclay's Capital Inc. in New York, is van mening dat herstel van de arbeidsmarkt de vrees moet wegnemen dat de economische opleving geen lang leven beschoren zal zijn. Maki verwacht een positief effect van het betere weer in de maand maart, evenals een herstel van de interimmarkt. Sinds de recessie in december 2007 is begonnen, zijn er in de Amerikaanse economie 8,40 miljoen banen verloren gegaan. Overigens verwachten de analisten dat de werkloosheidsgraad vorig jaar is gelijkgebleven op 9,70%.