De Stoxx Europe 600 opende eveneens stabiel, de Spaanse IBEX 35 index kon in de opening een winst van 0,25% tonen. Nochtans werd vanmorgen bekendgemaakt dat de Spaanse industriële productie in februari met 5,10% is gedaald, ten opzichte van een daling met 4,30% de maand voordien. Op maandbasis daalde de industriële productie met ruim 3%.

De Brusselse beurs is op haar beurt licht hoger geopend, met een winst van circa een half procent voor de BEL 20. Zowel de industrials als de financials liggen goed op koers.

Onroerend goed heeft sterke prestaties geleverd

Europees onroerend goed was volgens Theodoor Gilissen Bankiers de sterkst presterende categorie in het eerste kwartaal van 2012 met een rendement van 10% en kwam voor een groot deel tot stand door het dividend. Ook aandelen kenden een goed kwartaal. Van de ontwikkelde beurzen was Japan koploper.

Medio februari besloot de Bank of Japan tot verdere steunaankopen en valuta-interventies. De beurs steeg bijna 20%. Doordat de yen ook snel in waarde daalde, blijft er in euro's veel minder over.

Voor Amerikaanse aandelen behoorde het voorbije kwartaal tot de top 10 van beste aandelenrendementen over het eerste kwartaal sinds 1928. Sinds het eerste kwartaal van 1998 was het rendement in dit kwartaal niet meer zo hoog. De S&P 500 steeg 12%. Ook de opkomende markten kenden een goed kwartaal met een stijging van 11% in euro's gemeten.

De Stoxx Europe 600 opende eveneens stabiel, de Spaanse IBEX 35 index kon in de opening een winst van 0,25% tonen. Nochtans werd vanmorgen bekendgemaakt dat de Spaanse industriële productie in februari met 5,10% is gedaald, ten opzichte van een daling met 4,30% de maand voordien. Op maandbasis daalde de industriële productie met ruim 3%. De Brusselse beurs is op haar beurt licht hoger geopend, met een winst van circa een half procent voor de BEL 20. Zowel de industrials als de financials liggen goed op koers. Onroerend goed heeft sterke prestaties geleverd Europees onroerend goed was volgens Theodoor Gilissen Bankiers de sterkst presterende categorie in het eerste kwartaal van 2012 met een rendement van 10% en kwam voor een groot deel tot stand door het dividend. Ook aandelen kenden een goed kwartaal. Van de ontwikkelde beurzen was Japan koploper. Medio februari besloot de Bank of Japan tot verdere steunaankopen en valuta-interventies. De beurs steeg bijna 20%. Doordat de yen ook snel in waarde daalde, blijft er in euro's veel minder over. Voor Amerikaanse aandelen behoorde het voorbije kwartaal tot de top 10 van beste aandelenrendementen over het eerste kwartaal sinds 1928. Sinds het eerste kwartaal van 1998 was het rendement in dit kwartaal niet meer zo hoog. De S&P 500 steeg 12%. Ook de opkomende markten kenden een goed kwartaal met een stijging van 11% in euro's gemeten.